Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν

Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν. Την τελευταία μέρα του σχολείου το πρόγραμμα περιλάμβανε 3 ώρες μάθημα και … μία έκπληξη που μας ενθουσίασε και μας βοήθησε να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Δύο τμήματα έκαναν πολύ ξεχωριστή αυτή την ημέρα με τις πρωτότυπες ιδέες τους. Από τη μία πλευρά, το Β6, ενώ κάποια άλλα τμήματα έκαναν μάθημα, περνούσε από αυτά και τραγουδώντας τα κάλαντα μετέδωσε στα παιδιά γιορτινή διάθεση. Έπειτα άφηνε τους μαθητές να διαλέξουν ένα από τα χρωματιστά “χαρτάκια ευχών” που είχε ετοιμάσει μοιράζοντας με αυτόν τον τρόπο ελπίδα. Από την άλλη, το Γ ΟΙΚ.-ΠΛ. 2 δημιούργησε μία χαρούμενη, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα παίζοντας λαούτο και κιθάρα. Στο πλαίσιο αυτό τα υπόλοιπα παιδιά πετούσαν καραμέλες προσθέτοντας κι αυτοί μία “γλυκιά” νότα στο παιχνίδι. Μάλιστα δεν έλειπε από την παρέα και ο “Άγιος Βασίλης” καθώς ένας μαθητής είχε φορέσει την χαρακτηριστική κόκκινη στολή και γενειάδα προκαλώντας χαμόγελα και ενθουσιασμό.
Έτσι, η ημέρα στο σχολείο πέρασε ευχάριστα και παρότι οι διακοπές δεν είχαν ξεκινήσει επισήμως, δόθηκε η αίσθηση πως είχαν ήδη αρχίσει, επιτρέποντας σε όλους να διασκεδάσουν. Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου!
Καλαϊτζάκη Μαρίνα – Καλαϊτζάκη Σοφία