ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “JUVENES TRANSLATORES” 2022

Η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Σχολείου μας Άννα Κουκή είναι η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού “Juvenes Translatores” που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

O διαγωνισμός “Juvenes Translatores” διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απευθύνεται σε 17χρονους/νες μαθητές/μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει στόχο να προωθήσει τη γλωσσομάθεια μεταξύ των νέων της Ευρώπης και να αναδείξει τη σημαντικότητα των μεταφραστικών δεξιοτήτων. Διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν με κλήρωση από κάθε χώρα τόσα σχολεία όσες και οι έδρες που κατέχει η χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Στον φετινό διαγωνισμό η Ελλάδα συμμετείχε με 21 σχολεία και 90 μαθητές, ενώ συνολικά συμμετείχαν 2.883 μαθητές/τριες από 681 σχολεία της Ευρώπης. Οι μεταφραστές και οι μεταφράστριες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξαν 27 νικητές/τριες, έναν/μία από κάθε χώρα της ΕΕ. Παράλληλα, 287 παιδιά έλαβαν ειδικές μνείες για τις εξαιρετικές μεταφράσεις τους.

Οι 27 νικητές/τριες του διαγωνισμού  θα έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον χώρο εργασίας τους  και να  παρευρεθούν σε σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2023, με κορυφαία εκδήλωση του προγράμματος την τελετή απονομής των βραβείων.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών και οι μαθητές/τριες του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου συγχαίρουμε τους τέσσερις μαθητές/τριες μας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και ιδιαιτέρως τη φετινή νικήτρια  Άννα Κουκή. Εκφράζουμε επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες  στην καθηγήτρια Αγγλικών κ. Στέλλα Κρουσταλίδου που ενθάρρυνε και στήριξε τα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους.