Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου το 5ο ΓΕΛ επισκέφτηκε το στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες:
1) Παραολυμπιακά αθλήματα
2) Στίβο
3) Ομαδικά σπορ (μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο)

Ημέρα Αθλητισμού - Οκτώβριος 2016


Οι σκέψεις ενός μαθητή μας…
Κάθε μαθητής περιμένει την μέρα του αθλητισμού, η οποία δίνει ευχαρίστηση και ζωντάνια. Σίγουρα μια τέτοια μέρα είναι σημαντική και ξεχωριστή, αλλά χρειάζεται και μαθητές που να μπορούν και να θέλουν να πάρουν συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός. Την μέρα αυτή, έγιναν αθλητικές εκδηλώσεις που συμμετείχε το σχολείο μας. Ξεκινήσαμε το μικρό «ταξίδι» μας ανά τμήμα. Περπατάγαμε, περπατάγαμε και πάλι περπατάγαμε, μέχρι που αναρωτηθήκαμε: «Πού πάμε;» Πλάκα μας κάνουν! Τελικά, πέρασαν σαράντα λεπτά και φτάσαμε. Ήμασταν ήδη κατάκοποι. Όμως δεν το βάλαμε κάτω, πολλοί συνέχισαν να αγωνίζονται και προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Πιο αναλυτικά, ασχοληθήκαμε με αγωνίσματα του στίβου όπως: ακόντιο, σφαίρα, τρέξιμο, άλμα επί κοντό. Ακόμη, με ομαδικά αθλήματα: βόλεϊ, μπάσκετ, τένις. Το πιο ευχάριστο από όλα ήταν η ενασχόλησή μας με τα παραολυμπιακά αθλήματα. Ποιος θα μπορούσε να τρέξει με κλειστά τα μάτια ή να πάρει μέρος σε αγώνα βόλεϊ καθιστός; Ήταν ωραία πρόκληση, αλλά κάπως παράτολμη και για μας εξωπραγματική. Όμως, αυτός ο γυρισμός; Κατά την γνώμη μου ήταν μαρτύριο, διότι αφού γυμναστήκαμε ήδη, έπρεπε να γυρίσουμε περπατώντας άλλα σαράντα λεπτά. Εσείς οι καθηγητές δεν μας σκεφτήκατε καθόλου;
Παρόλα αυτά, ήταν μία ξεχωριστή μέρα με πολύ δράση , παιχνίδι και εκπλήξεις!