Όνειρο στο κύμα

Την Πέμπτη 24 του Νοέμβρη 2016, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με ένα θεατρικό αναλόγιο συναντήσαμε τον κυρ-Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στο “όνειρο στο κύμα”.
Παρουσίαση: Αντώνης Περαντωνάκης, Μαρία Φραγκιαδάκη και Μαρία Σπυριδάκη.
Οργάνωση Μαριάνθη Κοκολάκη.

“Με το διήγημά του “Όνειρο στο κύμα” από ολόκληρο το γένος των ανδρών μόνο ο Παπαδιαμάντης έφτασε ν’ αγκαλιάσει πάνω στα κύματα το σώμα της Αφροδίτης. Ολόκληρο, κινητικό, μυροβόλο, κάθυγρο. Και ασπαίροντας ανεκλάλητα μέσα στη φρικτή γοητεία της απουσίας».

Στην προσπάθειά μας να γνωρίσουν οι μαθητές μας τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και να απολαύσουν το συναίσθημα που ο λόγος του ο ποιητικός γεννάει, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρουσίαση του διηγήματος “Όνειρο στο κύμα”.
Η παρουσίαση έγινε με μορφή θεατρικού αναλογίου από τους Αντώνη Περαντωνάκη: καθηγητή, σκηνοθέτη, ηθοποιό, Μαρία Φραγκιαδάκη: φιλόλογο και Μαρία Σπυριδάκη: μαθήτρια της Γ΄Λυκείου.
Την παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τα παιδιά των Ανθρωπιστικών κατευθύνσεων του σχολείου μας αλλά και του 8ου Λυκείου στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο σχολείων.

Σας ευχαριστούμε για του λόγου τη συνάντηση και τη συγκίνηση…

dsc_0013