Η φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου στο 5ο ΓΕΛ

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2016 το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει την φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου. Τα μέλη της- ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένας συμμαθητής μας –μας χάρισαν μία μοναδική εμπειρία καθώς μας ψυχαγώγησαν και μας μίλησαν για την ορχήστρα τους.

Αρχικά, αφού ο μαέστρος αναφέρθηκε σύντομα στην δράση της ορχήστρας, μας παρουσίασαν μία μεγάλη ποικιλία οργάνων. Πνευστά, κρουστά, ξύλινα ή μεταλλικά, μικρά ή μεγάλα, το καθένα ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του και κρύβει πίσω του μία σπουδαία ιστορία. Μεταξύ άλλων γνωρίσαμε το σαξόφωνο, την τρομπέτα, το κλαρίνο και το ευφώνιο. Έπειτα, ακολούθησε ένα πρόγραμμα μουσικής που ξεκίνησε με το “Instantconcert”, ένα κονσέρτο που περιλάμβανε μελωδίες από περισσότερα από 30 γνωστά μουσικά κομμάτια. Το κονσέρτο διαδέχτηκε η περίφημη μουσική από την ταινία “Οι πειρατές της Καραϊβικής”. Επιπλέον κομμάτια τόσο από τον χώρο της Disco όπως το  “Stayin’ Alive” όσο και από αγαπημένα cartoon όπως τα  Looneytunes και ο ροζ πάνθηρας δεν έλειπαν από την παράσταση.

        Η επίδειξη έκλεισε με ένα θερμό χειροκρότημα προς τα μέλη της ορχήστρας τα οποία προσκάλεσαν τα παιδιά που αγαπούν τη μουσική να διδαχτούν κάποιο μουσικό όργανο με την καθοδήγηση της φιλαρμονικής. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τη σπουδαία αυτή ομάδα για τον χρόνο της και για το εύθυμο κλίμα που δημιούργησε στο σχολείο μας.

Καλαϊτζάκη Μαρίνα – Καλαϊτζάκη Σοφία