Εβδομάδες eTwinning 2017: Κάνοντας την Ένταξη Πράξη

Στη διάρκεια της φετινής εκστρατείας των εβδομάδων eTwinning όλα τα μέλη της κοινότητας ενθαρρύνονται να οργανώσουν και να ξεκινήσουν έργα σχετικά με το θέμα της «ένταξης» και να μοιραστούν την εμπειρία τους με την κοινότητα.

article image

Οι εβδομάδες eTwinning θα υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες με μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων επικεντρωμένων στο θέμα της Ένταξης. Επτά διαδικτυακές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ομιλίες ειδικών, σεμινάρια με εκπαιδευτικούς που μοιράζονται την εμπειρία τους/καλή πρακτική καθώς και τρεις εξέχουσες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τις παρακάτω Εξέχουσες Ομάδες: «Φύλο – μάθετε πώς να σταματήσετε τα στερεότυπα», «Ενσωμάτωση Μεταναστών Μαθητών στα Σχολεία» και «Ενταξιακή εκπαίδευση». Η εκστρατεία ξεκινάει σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, 5μμ Ώρα Κεντρικής Ευρώπης, με το Διαδικτυακό σεμινάριο: «Ένταξη: κάθε μαθητής έχει σημασία και μάλιστα όση ακριβώς όλοι οι άλλοι», όπου θα λάβουν μέρος τρεις ειδικοί: η Άννα Τριανταφύλλου (Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, Ιταλία), η Giuseppina Cannella (INDIRE, Ιταλία) και η Mieke Neven McMahon (SALTO Youth). 

Όλα τα έργα που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας θα εισέλθουν σε διαγωνισμό και οι ιδρυτές των έργων που θα αναδειχτούν νικητές τόσο στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λάβουν ταμπλέτες.
Ως βοήθεια προς τους εκπαιδευτικούς για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για έργα και να βρουν εταίρους, θα πραγματοποιηθούν δύο «ημέρες ιδεών για έργα» στις 26 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις 28 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και οι δύο στις 6μμ (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα λεπτό για να περιγράψουν τις ιδέες τους για έργα που μπορούν να δημιουργήσουν, έτσι ώστε οι άλλοι συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε αυτά (μόνο οι 40 πρώτοι)! Παράλληλα με την εκστρατεία, ένα ειδικό για τον σκοπό φόρουμ εύρεσης εταίρων θα σας δίνει την ευκαιρία να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να βρείτε εταίρους για το έργο σας.

Αν έχετε ιδέες για κάποιο έργο με θέμα την Ένταξη και θέλετε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία των εβδομάδων eTwinning, πρέπει να υποβάλετε την πρότασή σας για το έργο πριν τις 26 Οκτωβρίου και να μην ξεχάσετε να προσθέσετε το hashtag #eTwinclusion. Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που θα κερδίσουν θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο. Καλή τύχη σε όλους τους eTwinners!