Εκπαιδευτική επίσκεψη στο νέο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου

Τα τμήματα που παρακολούθησαν το πρόγραμμα ήταν τα: Α4, Β1, Β4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Σαμωνάκη Ειρήνη και Κρουσταλίδου Στέλλα και συνοδούς τις: Παγωμένου Ελένη και Παντερμαράκη Αφροδίτη:

Μια ξεχωριστή εμπειρία μπόρεσαν να ζήσουν περισσότεροι από 850 μαθητές και μαθήτριες 12 λυκείων του Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με αφορμή την Όπερα Οθέλλος του Τζουζέπε Βέρντι και την παραγωγή σύγχρονου χορού Burning Water του Αντώνη Φωνιαδάκη.
Το πρωί της Παρασκευής 21/10, ο Μύρων Μιχαηλίδης, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Κροατικού Μπαλέτου της Ριέκα Μάσα Κολάρ και τα μέλη του μπαλέτου, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ». Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον κόσμο της μουσικής του Ραβέλ και του Μπολερό, ενός από τα πιο διάσημα έργα της μουσικής, το οποίο έχει χοροχραφηθεί πολλές φορές. Ταυτόχρονα, παρουσίασαν βασικές αρχές της τεχνικής του σύγχρονου χορού και παραδείγματα από τη χορογραφία, ενώ ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή των μαθητών και ερωτήσεις γύρω από το σπουδαίο έργο.

https://www.cccc.gr/gr/announcements/perissotera-apo-850-paidia-lukeiou-sto-diplo-ekpaideutiko-programma-tou-politistikou-sunedriakou-kentrou-irakleiou-373

smart
smart