Διάκριση μαθητριών του 5ου ΓΕΛ στην σκυταλοδρομία ποίησης

Η  Διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ θα ήθελε να συγχαρεί τις μαθήτριες Αικατερίνη Πολυχρονάκη, Γεωργία Σαατσάκη, Μαριλένα Σινάνη, Φωτεινή Τσιάμη και την φιλόλογο, κα. Στεφανάκη Ισμήνη για την διάκριση τους στην σκυταλοδορμία ποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα βραβευμένα ποιήματα υπάρχουν στα συννημένα αρχεία:

”Αντί επιλόγου.

Κάπως έτσι κλείνει και φέτος η Σκυταλοδρομία Ποίησης. Η δεύτερη χρονιά της δράσης αυτής κύλησε πιο επεισοδιακά από την προηγούμενη. Η σκυταλοδρομία ξεκίνησε δια ζώσης, συνεχίστηκε μέσω webex, έπειτα ξανά δια ζώσης… Τώρα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πάλι εξ αποστάσεως…

Όμως, παρά τις αντίξοες συνθήκες υπήρξατε εσείς -οι εκπαιδευτικοί- και οι ποιητές/ποιήτριες -οι μαθητές και οι μαθήτριές σας- που ξεπεράσατε όποιες δυσκολίες συναντήσατε στην πορεία και παρέα με την Ποίηση καταφέρατε να τερματίσετε. Γι’ αυτό, σας αξίζουν συγχαρητήρια. Λάβαμε μόνο 73 ποιήματα -ατομικά και ομαδικά- από τις 320 συμμετοχές που είχαν αρχικά δηλωθεί. Σας αξίζει, λοιπόν, ένα ”ΜΠΡΑΒΟ” παραπάνω, διότι -σε πείσμα των καιρών- καταφέρατε να ολοκληρώσετε.

Ελπίζω να χαρήκατε αυτό το ταξίδι από ποίημα σε ποίημα κι από λέξη σε λέξη. Να το απόλαυσαν οι μαθητές και οι μαθήτριές σας. Να αγάπησαν την Ποίηση. Γιατί τα παιδιά την ποίηση την έχουν μέσα τους. Μπορεί να υστερούν σε τεχνική, αλλά νιώθουν, θυμούνται, αποτυπώνουν.

Αυτά τα πολύτιμα -συναισθήματα και σκέψεις- έβαλαν στο χαρτί τους και τα μοιράστηκαν μαζί μας. Τα ευχαριστούμε για αυτό. Όλα μπορούν να δημιουργήσουν. Όλα κρύβουν μέσα τους την Ποίηση. Αρκεί να τους δοθεί ένα ερέθισμα που θα τα παρακινήσει, θα τους γεννήσει ιδέες, θα κάνει τη φαντασία τους να καλπάσει, θα τα αφήσει να εκφραστούν και θα τα κάνει στο τέλος να νιώσουν χαρά. Γιατί στους κόσμους που πλάθουν, όλα μπορούν να συμβούν…

Έτσι, όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κατάταξη ούτε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες. Η ανακοίνωση των ποιημάτων που ξεχώρισαν οι τρεις εξαίρετοι κριτές γίνεται με αλφαβητική σειρά. Αναμνηστικό συμμετοχής, όμως, θα πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες γιατί έτρεξαν, αντάλλαξαν σκυτάλες και τερμάτισαν.

Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και να έχετε όρεξη να μπείτε πάλι στο στίβο, να διαβάσετε ποίηση, να ανταλλάξετε λέξεις-σκυτάλες και στο τέλος να δημιουργήσετε μικρά -ή μεγάλα- αριστουργήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μαρία Δασκαλάκη

Συγγραφέας (Εργαστήρι Δημιουργικής Σκέψης – Ελεύθερης Έκφρασης)

Συντονίστρια της 2ης Σκυταλοδρομίας Ποίησης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

βραβευμενα ποιήματα

γυμνασιο – λύκειο- αποτελέσματα