Αναφορά στην μαθήτρια του Σχολείου μας Δήμητρα Φιλιππίδου σε ψηφιακά μέσα του Ηρακλείου

Σας κοινοποιούμε τα links των ψηφιακών μέσων στα οποία θα βρείτε την αναφορά στην μαθήτρια του Σχολείου μας Δήμητρα Φιλιππίδου και στον μαθητή μας Γιάννο Κουτσουράκη:

Οι Αριστεύσαντες Ηρακλείου στην “Π”: Όσα στερήθηκαν και όσα περιμένουν να γευτούν

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1667450/panellinies-2022-oi-aristouhoi-tis-kritis-me-vathmologies-pou-zalizoun/

Η Δήμητρα Φιλιππίδου, από το 5ο Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να σπουδάσει Ιατρική στην Αθήνα. Θεωρεί πως είναι ένα επάγγελμα που της ταιριάζει. Η Βιολογία, ειδικά η γενετική και η μοριακή βιολογία της κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο πατέρας της είναι γιατρός και πιστεύει πως το να βοηθάς τον κόσμο σου προσφέρει απερίγραπτη ευχαρίστηση και χαρά.

Ακολούθησε μια σταθερή πορεία στη σχολική της ζωή από την αρχή, αφιερώθηκε στον στόχο της, είχε υποστήριξη από τους καθηγητές της και τα κατάφερε με επιμονή, υπομονή και πολλές ώρες διάβασμα.

Το μυστικό της επιτυχίας – «Συστηματικό διάβασμα και στοχοπροσήλωση»

Ο μαθητής του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Γιάννος Κουτσουράκης συγκέντρωσε 18.530 μόρια από το τρίτο Επιστημονικό Πεδίο και από προχθές που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα.

Μιλώντας για τις επιθυμίες του αλλά και τα όνειρά του από εδώ και πέρα, υπογραμμίζει πως «μου αρέσουν η Ιατρική Σχολή και η Σχολή Οδοντιατρικής. Βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα πως σε λίγους μήνες θα είμαι φοιτητής. Τα όνειρά μου είναι να γίνω γιατρός, χωρίς να ξέρω ακόμα τι ειδικότητα θα πάρω. Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για μένα. Έχω στόχους για το μέλλον».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η συνταγή της επιτυχίας είναι «η καλή προετοιμασία και η καλή ψυχολογία. Καλή προετοιμασία σημαίνει συστηματικό διάβασμα και στοχοπροσήλωση. Θετική ψυχολογία σημαίνει ενθαρρυντικό και υποστηρικτικό περιβάλλον».

Σε όσους δεν κατάφεραν να βγάλουν τον επιτρεπόμενο αριθμό μορίων ώστε να πάρουν το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γιάννος υπογραμμίζει πως θα πρέπει «να ξαναπροσπαθήσουν. Να δώσουν εκ νέου τον αγώνα τους. Ιδίως τα άτομα εκείνα που ήθελαν την Ιατρική και για λίγα μόρια δεν κατάφεραν να περάσουν, να ξαναδώσουν, καθώς του χρόνου θα είναι πιο έτοιμοι γνωστικά».