15η Εκπομπή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-FAKE NEWS.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας ενημερώνω για την εκπομπή μου στην WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ «ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »

15η Εκπομπή: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-FAKE NEWS.

                  ΤΕΤΑΡΤΗ 3.11.21  20.45μμ

την οποία μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει απο τους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZlckoClYL5Y
https://www.facebook.com/george.karatasios.5/

Ο Γεώργιος Δ. Καρατάσιος Μαθηματικός-π. Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 συνομιλεί με:

Τον κ. Γιάννη Βαθυά Αρχισυντάκτη της εφημερίδας Καθημερινή.

Τον κ. Πάσχο Μανδραβέλη Αρθρογράφο της εφημερίδας Καθημερινή.

Τον κ. Σταύρο Τζίμα Δημοσιογράφο Δντή ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημοσιογράφο της εφημερίδας Καθημερινή.

Θα παρουσιάσουμε και εκπαιδευτικό βίντεο που δημιούργησε ομάδα μαθητών και μαθητριών του 5ου Λ/Κ Ηρακλείου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας στο επίκαιρο θέμα της διασποράς των ψευδών ειδήσεων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εποχή μας η πληροφόρηση είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ενεργού πολίτη, ώστε να είναι ο ενημερωμένος πολίτης, που γνωρίζει τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του , στέκεται κριτικά απέναντι στα γεγονότα και συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνία των Πολιτών. Ειδικά για τους νέους, που αποτελούν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της κοινωνίας, η δυνατότητα ελεύθερης, άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης για τα θέματα που τους απασχολούν και τους αφορούν, αποτελεί θέμα προτεραιότητας, γιατί: Διευρύνει τις επιλογές τους και τους στηρίζει στη λήψη αποφάσεων.

 • Κρίσιμος ο ρόλος της παιδείας, ώστε να πετύχει την ενίσχυση της αντιληπτικής ικανότητας των νέων, και άρα να αντιστέκονται στις απόπειρες παραπληροφόρησης.

WEB TV ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του Δημοσιογράφου κ Παντελή Σαββίδη 15η διαδικτυακή εκπομπή «ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ »