ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας, που έχει υπογράψει το Σχολείο μας με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/11/2023, ημερίδα βιωματικών δράσεων για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄τάξης με θέμα: ΄΄Θέτω υγιή όρια: μαθαίνω να λέω όχι΄΄. Το περιεχόμενο της ημερίδας αφορούσε την επιρροή των συνομηλίκων, κατά την περίοδο της εφηβείας, τη θέση υγιών ορίων και την απόκτηση δεξιοτήτων άρνησης προς αποφυγή υιοθέτησης παραβατικών συμπεριφορών, επικίνδυνων για τη σωματική και ψυχική υγείας τους.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών, o Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων και  η Μαθητική Κοινότητα του Σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον παραπάνω φορέα για την εξαιρετική συνεργασία.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τη Δρ. Μανιδάκη Άννα, MHP, κοινωνική λειτουργό, ειδικό στην καθοδήγηση και την προαγωγή ψυχικής ανθεκτικότητας εφήβων και νέων, εξωτερική συνεργάτιδα του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.,  για την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών/τριών μας μέσω των συγκεκριμένων βιωματικών δράσεων. 

Προκαταρκτικές εξετάσεις για Στρατιωτικές σχολές κ.ά.

Η διενέργεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την
εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών
εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2024, προγραμματίζεται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2024.
Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Δείτε το συνημμένη εγκύκλιο

ΕΞΕ – 132268 – 2023 – Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για Εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος- στις Στρατιωτικές

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.) των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Λυκείου για το σχολικό έτος 2023- 2024 περιλαμβάνει τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα:

1) Ελεύθερο Σχέδιο,

2) Γραμμικό Σχέδιο,

3) Γαλλικά,

 4) Γερμανικά,

 5) Ιταλικά,

 6) Ισπανικά,

7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ΄Λυκείου ή οι ίδιοι/ες εφόσον είναι ενήλικες, μπορούν να υποβάλουν ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ  για το/τα ειδικό/ά μάθημα/μαθήματα που  επιθυμούν να παρακολουθήσουν .

Η ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ  αποστέλλεται  ηλεκτρονικά στο  e-mail του Σχολείου            mail@5lyk-irakl.ira.sch.gr

μέχρι την Τρίτη 14/11/2023  

Επισυνάπτεται η  ΑΙΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ  

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ μαθημάτων 2023_24

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΩΣΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ»

Συμφωνική συναυλία  αφιερωμένη  στον «Ρωσικό Ρομαντισμό» με έργα των  Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και  με  σολίστ τον  διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α2, Α3, Α5, του Σχολείου μας  την Παρασκευή  03/11/2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ

 

Στο πλαίσιο του κύκλου συνεργασιών του Σχολείου μας με άλλους φορείς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/11/2023, δίωρο σεμινάριο  Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την Υπεύθυνη του αντίστοιχου Γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μπατάλα Κωνσταντίνα για τις/τους   μαθήτριες/ές της Γ΄τάξης  του Σχολείου μας.

Η κ. Μπατάλα παρουσίασε αναλυτικά τις επιλογές που έχουν οι μαθήτριες/ές σε θέματα σπουδών, επαγγελματικής επιλογής και εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ απάντησε υπομονετικά και υπεύθυνα σε καίριες απορίες τους .

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Ηρακλείου, κ. Μπατάλα, για την εξόχως κατατοπιστική ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητριών/ών μας σε τόσο καθοριστικά για το μέλλον τους θέματα. 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Την Πέμπτη 01/11/2023 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας. Η Διευθύντρια κα Δρακωνάκη Μαρία και Εκπαιδευτικοί του Σχολείου υποδέχτηκαν τους γονείς/κηδεμόνες και τους ενημέρωσαν για τη δομή του προγράμματος σπουδών του Γενικού Λυκείου, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Σχολείου, για τις δράσεις που λαμβάνουν ή θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής  χρονιάς και κυρίως για τους βασικούς παιδαγωγικούς στόχους που επιδιώκει να καλλιεργήσει η Σχολική μας μονάδα.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ

Στο πλαίσιο του κύκλου συνεργασιών του Σχολείου μας με άλλους φορείς και προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτό να αποκτήσουν/ενισχύσουν/βελτιώσουν γνώσεις και δεξιότητες επ΄ ωφελεία των μαθητών/τριών μας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30/10/2024, βιωματικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον παραπάνω φορέα για την εξαιρετική συνεργασία. 

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την παιδίατρο της Μονάδας Παίδων κ. Ταβλαδάκη Έφη και τη διασώστρια του ΕΚΑΒ κ. Ματζουρανάκη Ελευθερία για την εξαιρετική παρουσίαση και την υπομονετική καθοδήγηση στην εφαρμογή, από όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και πνιγμονής από  ξένο σώμα. 

Εκπαιδεύοντας το αύριο