ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 5ου ΓΕΛ ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 5ου ΓΕΛ΄΄ΤΑ ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ, νέα γενιά΄΄

https://schoolpress.sch.gr/tapentovolaneagenia/

            Την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2022-2023, στο πλαίσιο της δημιουργίας εκπαιδευτικών ομίλων,  (ανα)δημιουργήσαμε τη σχολική μας εφημερίδα  με τίτλο ΄΄Πεντόβολα, νέα γενιά ΄΄, σε συνέχεια της αρχικής μας βραβευμένης έντυπης εφημερίδας ΄΄Πεντόβολα΄΄, η οποία εκδιδόταν για έξι σχολικά έτη από το 2012 ως το 2018.

            Η αναδημιουργημένη  εφημερίδα μας είναι ποικίλης ύλης, σε ηλεκτρονική μορφή, με πρωτότυπο υλικό. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, ταλαντούχες και ταλαντούχοι στον λόγο, στο σκίτσο, στη φωτογραφία,…,εμπνεόμενες/οι από τα δρώμενα στο Σχολείο μας, στην πόλη μας, στη χώρα μας αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα, καταθέτουν συναρπαστικές ιδέες, προσφέροντας μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους.

            Τα σταθερά μέλη της  δημοσιογραφικής μας ομάδας είναι: Αγγελιδάκη Μαρίζα, Βούρου Τζίνα, Κοκοσάλη Μαριτίνα, Κοτσίνη Μαίρη, Μηλιαρά Μαρία, Μαστορής Γιώργος, Μαυράκη Χριστίνα, Φραγκάκη Εμμανουέλα, Χατζάκη Κατερίνα. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα συμμετοχής και άλλων μαθητριών/ών ως ΄΄εξωτερικών συνεργατών΄΄.

            Σημαντική είναι η συνδρομή και συμπαράσταση του συναδέλφου, κ. Λαπιδάκη Μιχαήλ, μαθηματικού του Σχολείου μας, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της οργάνωσης  της εφημερίδας μας σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και των αναρτήσεων των πονημάτων της ομάδας μας στον ιστότοπο schoolpress  του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Την εφημερίδα μας μπορείτε να αναζητήσετε στο https://schoolpress.sch.gr/tapentovolaneagenia/

                                                                                                         

Η υπεύθυνη καθηγήτρια                                                                                        

Γυπαράκη Χριστίνα,

φιλόλογος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ΄΄ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ, νέα γενιά΄΄