Ενημέρωση για το άνοιγμα του σχολείου μας τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

 Το Σχολείο μας τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 επανέρχεται στην δια ζώσης λειτουργία. Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο Σχολείο τηρώντας τα γνωστά μέτρα προστασίας (Μάσκες, αποστάσεις κλπ.).

 Ώρα έναρξης σχολικού ωραρίου 08.15 π.μ.

Οι μαθητές/ τριες φέρουν μαζί τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και επιδεικνύουν στην είσοδο του Σχολείου έντυπη τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ/δήλωση αρνητικού τεστ. (Οδηγίες για τη διενέργεια του self-testing και την έκδοση της κάρτας θα βρείτε παρακάτω).

  • Οι μαθητές/ τριες της Γ΄ Λυκείου εισέρχονται από την είσοδο της οδού Σκεπετζή.
  • Οι μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου από την είσοδο του πάρκου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Χωρίς τη Σχολική κάρτα δεν εισέρχεται κανένας μαθητής στο Σχολείο.

 Θα παρακαλούσαμε θερμά τη Δευτέρα το πρωί να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με την αμήχανη κατάσταση να μην επιτρέψουμε την είσοδο των παιδιών σας στο Σχολείο ή να δεχόμαστε τηλεφωνήματα γονέων/ κηδεμόνων που θα ζητούν να επιτραπεί η είσοδος των παιδιών τους άνευ κάρτας !

Επίσης, θα σας παρακαλούσαμε ως τρόπο επικοινωνίας με την Γραμματεία του Σχολείου να επιλέγετε το email, λόγω τηλεργασίας της Γραμματέως.

 Τα βήματα για το self-testing και την έκδοση κάρτας είναι τα εξής:

Γονείς/ κηδεμόνες, μαθητές παραλαμβάνουν από το φαρμακείο δωρεάν το self-test χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

  1. Οι μαθητές/τριες κάνουν το self-test στο σπίτι τους την προηγούμενη μέρα. Στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, υπάρχει video που υποδεικνύει τον τρόπο χρήσης του τεστ. Άρα το πρώτο τεστ θα πρέπει να γίνεται την Κυριακή και το δεύτερο την Τετάρτη.
  2. Γονείς ή ενήλικοι μαθητές δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
  3. Αν το self-test είναι αρνητικό :
  4. Εκδίδουν-Εκτυπώνουν τη Σχολική κάρτα μέσω της ίδιας πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr .

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς ή οι ενήλικοι μαθητές θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

  1. Την κάρτα αυτή οι μαθητές την φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί τους κάθε μέρα και την επιδεικνύουν στην είσοδο του Σχολείου στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Τι γίνεται αν το self-test είναι θετικό;

Ακολουθείτε τις οδηγίες που θα βρείτε στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

Download (PDF, 151KB)