Διδακτικη επισκεψη στα Δικαστηρια Ηρακλειου .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων των ανθρωπιστικών σπουδών της Β τάξης του 5ου ΓεΛ Ηρακλείου, μαζί με τις καθηγήτριες Γρηγοράκη Ανδριανή και Μιχαλακέα Αγγελική κλάδου ΠΕ 78 και Κοκολάκη Μαριάνθη κλάδου ΠΕ2, επισκέφτηκαν στις 22/11/2018 τα Δικαστήρια του Ηρακλείου μετά από πρόσκληση του κ. Αργύρη Κατσαμάνη, Ειρηνοδίκη Ηρακλείου (μέλους  Εφετειακής Επιτροπής Α. Κρήτης  ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων).

 Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια διαθεματικής  προσέγγισης των μαθημάτων Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών και των Αρχαίων Ελληνικών (δικανικός λόγος) και περιελάμβανε:

  • Επίσκεψη στο Ειρηνοδικείο  όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον κ. Κατσαμάνη για τη λειτουργία του θεσμού,  κουβέντιασαν μαζί του και στη συνέχεια παρακολούθησαν εκδίκαση υπόθεσης.
  • Επίσκεψη στο γραφείο Εφετείου Ανατολικής Κρήτης
  • Επίσκεψη στο  Δικαστικό μέγαρο  (Πρωτοδικείο), όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου από τη δικαστικό υπάλληλο κ. Μαρίνα Παπαδάκη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Άρη Ροζάκη. Τέλος παρακολούθησαν εκδίκαση υπόθεσης στο Α’  τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Εκτιμώντας την επίσκεψη θεωρούμε ότι τα παιδιά ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και αποκόμισαν εμπειρίες χρήσιμες για την ολική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων των μαθημάτων των ανθρωπιστικών κατευθύνσεων.