Δελτίο Τύπου Διεθνική Συνάντηση Ηράκλειο Μαϊος 2022

Το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου υποδέχεται τους Ευρωπαίους Εταίρους
Έκτη και καταληκτική συνάντηση στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA229

Tο χρονικό διάστημα 16 – 20 Μαϊου 2022, πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου η έκτη και τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ΚΑ229, με τίτλο «Code yourself into English». Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών , η χρήση και ενσωμάτωση εργαλείων ΤΠΕ στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και, εν τέλει, η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένης γλώσσας.
Το 5o Γενικό Λύκειο Ηρακλείου υποδέχτηκε τις ομάδες των εταίρων του από τα Σχολεία: Vahit Tuna Anadolu Lisesi της Τουρκίας, Colegium Economic “Pintea Viteazul” της Ρουμανίας, I.I.S. “Di Poppa-Rozzi” της Ιταλίας, Srednja skola Bedekovcina της Κροατίας και Ies Alonso De Covarrubias της Ισπανίας.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτής συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, μετά από θερμό καλωσόρισμα με ελληνική μουσική από το μουσικό σχήμα του Σχολείου και παραδοσιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα, περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου, ενημερώθηκαν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες για την τελευταία συνάντηση δραστηριότητες.
Κατά την παραμονή τους στο Ηράκλειο, οι ευρωπαίοι εταίροι, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και σε μέρη του νησιού με αρχαιολογικό, ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του Σχολείου υποδοχής, μέσα από ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα, προσπάθησαν να μυήσουν τους φιλοξενούμενους στην κουλτούρα, την ιστορία και τη γαστρονομία του τόπου τους.
Την ημέρα της αναχώρησης των ευρωπαϊκών αποστολών όλοι/όλες ήταν βαθιά συγκινημένοι/ες για τη γόνιμη αλληλεπίδραση, τις εμπειρίες που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και επισήμαιναν το μεγάλο κέρδος που άφησε, τις ουσιαστικές φιλίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ τόσο των μαθητών/τριών όσο και των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

5ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δελτίο Τύπου Διεθνική Συνάντηση Ηράκλειο