Σχετικά με το 5ο ΓΕΛ


Σχετικά με το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

[dropcap style="background-color: #bc972c;"]Τ[/dropcap]ο σημερινό 5ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου αποτελεί μετεξέλιξη του 3ου Γυμνασίου Θηλέων Ηρακλείου, στεγαζόταν σε κτήριο της οδού Δημοκρατίας και με τη μορφή αυτή λειτούργησε από το 1972 μέχρι το 1979. Το σχ. έτος 1979 – 1980 μετατρέπεται σε μεικτό Λύκειο, μετονομάζεται σε 5ο και μεταφέρεται στο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου Γυμνασίου Ηρακλείου.

        Ως 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου λειτουργεί μέχρι το 1997 ενώ από το σχολ. έτος 1997-98 μέχρι και το σχολ. έτος 2005-06 γίνεται Ενιαίο Λύκειο. Στεγάζεται στο κτήριο του Καπετανάκειου, εναλλάσσοντας την πρωινή με την απογευματινή βάρδια με το 1ο ΓΕ.Λ.Η. ως τον Οκτώβριο του 1999 οπότε και μεταστεγάζεται στα Εργαστήρια του ΣΕΚ στο Σχολικό Συγκρότημα Πατελών.

        Κατά το σχολικό έτος 2003-2004, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα – καθηγητές, μαθητές και γονείς, θεωρώντας ότι η μεταστέγαση του σχολείου σε κτήριο δικό του θα λύσει πολλά λειτουργικά προβλήματα, διεκδίκησε, με αγώνες πολλών μηνών, και πέτυχε, αρχές του 2004, τη μεταφορά του σε νεόδμητο κτήριο επί της οδού Σκεπεντζή 31 στην Κηπούπολη, όπου και συστεγάζεται με το 4ο Εσπερινό Λύκειο μέχρι σήμερα. Από το 2006 – σήμερα μετατρέπεται πάλι σε Γενικό Λύκειο.

Gallery
Gallery
Gallery
Gallery

Η Διεύθυνση.

Κωνσταντίνος Στειακάκης, Δ/ντής

Κ. Στειακάκης


Στον δικτυακό μας τόπο μπορείτε να ενημερωθείτε για την ιστορία του σχολείου μας αλλά και να βρείτε γενικές πληροφορίες για αυτό, τους καθηγητές του και τους μαθητές του. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε για ποικίλα θέματα τόσο γραφειοκρατικά όσο και πολιτιστικά αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Εύχομαι ο δικτυακός αυτός τόπος να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη βάση επικοινωνίας μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας, των μαθητών μας, των γονέων και της εν γένει εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ιστορία του Σχολείου.

Ίδρυση.

Το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου ιδρύθηκε ως 3ο Γυμνάσιο Θηλέων Ηρακλείου του οποίου αποτελεί μετεξέλιξη και στεγαζόταν σε κτήριο της οδού Δημοκρατίας. Με τη μορφή αυτή λειτούργησε από το 1972 μέχρι το 1979


History

Μετασχηματισμοί.

Το σχ. έτος 1979 – 1980 μετατρέπεται σε μεικτό Λύκειο, μετονομάζεται σε 5ο και μεταφέρεται στο Καπετανάκειο. Από το σχολ. έτος 1997-98 μέχρι και το σχολ. έτος 2005-06 γίνεται Ενιαίο Λύκειο και από το 2006 έως σήμερα λειτουργεί πάλι ως Γενικό Λύκειο.


History

Το κτήριο.

Κατά το σχολικό έτος 2003-2004, καθηγητές, μαθητές και γονείς, διεκδίκησε, με αγώνες πολλών μηνών, και πέτυχε, αρχές του 2004, τη μεταφορά του σε νεόδμητο κτήριο επί της οδού Σκεπεντζή 31 στην Κηπούπολη, όπου και συστεγάζεται με το 4ο Εσπερινό Λύκειο μέχρι σήμερα.


History

Υποδομές.

Το σχολείο σήμερα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, 2 Εργαστήρια Η/Υ, Εργαστήριο Τεχνολογίας, κλειστό Γυμναστήριο, Βιβλιοθήκη και Αναγνωστήριο.


History

Δραστηριότητες.

Αξιοσημείωτες δράσεις είναι η συμμετοχή του σχολείου σε προγράμματα Comenious αλλά και πολιτιστικά, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, εκδηλώσεις μουσικές και θεατρικές, επισκέψεις ανθρώπων από τον χώρο του πνεύματος και του αθλητισμού.


History

Αποστολή και Αξίες.

Αποστολή του σχολείου μας είναι η εκπαίδευση των αυριανών πολιτών της κοινωνίας μας. Αυτό το προσπαθούμε μέσω της αφοσίωσής μας στην μετασχηματιστική δύναμη της γνώσης.

Ξεκινώντας από την τάξη και εκτεθειμένοι σε νέες ιδέες, νέους τρόπους κατανόησης και μάθησης οι μαθητές μας αναχωρούν για ένα ταξίδι διανοητικού μετασχηματισμού. Σε ένα περιβάλλον που προάγει την συνεργασία, την απόκτηση εμπειριών, τον διάλογο και την έκθεση σε διαφορετικές παραστάσεις ελπίζουμε ότι οι μαθητές μας ξεκινούν να σχεδιάζουν τις ζωές τους ερχόμενοι σε επαφή με τις επιθυμίες, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους ώστε να ανακαλύψουν πως θα μπορούν καλύτερα να φτιάξουν τον αυριανό κόσμο.


Σεβασμός για τα δικαιώματα, την διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια των άλλων.
Ακεραιότητα και τιμιότητα στις συναλλαγές μας με τρίτους.
Συνειδητή επιδίωξη της αριστείας σε κάθε τομέα ενασχόλησης.
Ευθύνη στις πράξεις μας και στην συμπεριφορά μας.

Εκπαιδευτικό και λοιπό Προσωπικό.

0
Καθηγητές
0
Υποδιευθυντές
0
Εργαστήρια

Street View.

Το σχολείο μας στο Street View.

Εκπαιδεύοντας το αύριο

Αρέσει σε %d bloggers: