1η θέση για τους μαθητές/τριες του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου στους διαδυκτιακούς μαθητικούς αγώνες σκακιού ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαΐου 2020 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Διαδικτυακοί Ομαδικοί Μαθητικοί Αγώνες Ελλάδας Κύπρου με τη συμμετοχή 44 ομάδων (42 από Ελλάδα και 2 από Κύπρο) και συνολικά 176 μαθητών χωρισμένων στις 3 κατηγορίες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Οι διοργανώσεις εντάσσονται στο project της FIDE checkmatecoronavirus.

Στη τελετή έναρξης απεύθυνε χαιρετισμό μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Μακρόπουλος συγχαίροντας τα σχολεία και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων: «…αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας το σκάκι ήταν μια διέξοδος δημιουργική και διασκεδαστική και για αυτό και οι αγώνες που γίνονται μέσω διαδικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. H σημασία αυτών των αγώνων στηρίζονται στην συμμετοχή, στην ενότητα και την αλληλεγγύη που είναι και τα χαρακτηριστικά που επέδειξε ο λαός μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο…»

Η διοργάνωση των Διαδικτυακών Ομαδικών Μαθητικών Αγώνων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου και παρότι είχε αρκετές απαιτήσεις και προκλήσεις τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους διοργανωτές κύλησε ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων οι συμμετέχοντες είχαν συνεχή επαφή με τους διοργανωτές μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης για την διευκόλυνση τεχνικών ζητημάτων καθώς και για τη διασφάλιση του ευ αγωνίζεσθαι

Μετά την ολοκλήρωση των 6 διπλών γύρων (12 παρτίδες ανά παίκτη) η τελική κατάταξη ανά κατηγορία είναι:

ΛΥΚΕΙΑ:

1η Θέση: 5ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Αλέξανδρος Κοτσίνης, Κουτσουράκης Ιωάννης, Κουτσουράκη Αριάδνη, Ματθαιάκη Νεφέλη)

Τα κύπελλα των 3 πρώτων ομάδων καθώς και τα μετάλλια των παικτών τους θα αποσταλούν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στα σχολεία των ομάδων.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ συγχαίρουν τους μαθητές/τριες για την επιτυχία τους!